mgr dietetyki

Magister dietetyki Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach.
Uczestniczka wielu konferencji i szkoleń z zakresu żywienia. 
Doświadczenie zawodowe zyskałam pracując w poradniach dietetycznych oraz
odbywając liczne praktyki w szpitalach, przychodniach i placówkach żywienia
zbiorowego.
Praca z pacjentami zdrowymi i chorymi zawsze leżała w kręgu moich
zainteresowań, dlatego najpierw ukończyłam dietetykę kliniczną, a następnie
poszerzając swoje kwalifikacje – dietetykę pediatryczną. Pomagam osobom dorosłym
oraz dzieciom w zmianie nawyków żywieniowych, co nie tylko przyczynia się do
redukcji masy ciała, ale również przynosi poprawę jakości życia w różnych
jednostkach chorobowych, a u dzieci kształtuje zdrowe wybory w przyszłości. 
Najczęściej moimi Pacjentami są osoby zmagające się z dolegliwościami
i chorobami układu pokarmowego, otyłością, chorobami dietozależnymi, chorobami
układu krążenia, chorobami tarczycy, alergiami i nietolerancjami
pokarmowymi. Zajmuję się również planowaniem żywienia dla kobiet w ciąży,
karmiących oraz dzieci i młodzieży.  
Do każdego podchodzę indywidualnie. Zawsze staram się zrozumieć problem,
z którym zgłasza się pacjent, by zastosowana dietoterapia przynosiła korzyści
zdrowotne, ale też przychodziła z łatwością i stała się elementem jego stylu życia na
zawsze – nie tylko na chwilę. Dlatego wychodzę z założenia, że jadłospisy powinny
być smaczne, a przede wszystkim dopasowane do preferencji żywieniowych
pacjenta, jego aktywności i warunków ekonomicznych. 
W wolnym czasie sama lubię spędzać czas w kuchni i odkrywać nowe smaki,
a także podróżować i poznawać nowe miejsca.